Walk & Run

Løb på Sporet den 13. maj 2023.


Alle kan være med til “Løb på Sporet” om du er nystartet motionsløber, bare gerne vil gå, eller en garvet løber. Det vigtige er, at komme ud og røre sig, og have en hyggelig dag sammen med en masse andre glade løbere.

Lidt Historie.
Løbet centrerer sig omkring den gamle banestrækning Slagelse-Skælskør-Næstved banen, der nu er blevet til Fodsporet. Dele af ruten ligger selvfølgelig herpå. Vi har fået lavet en specialmedalje med motiv af netop det Damplokomotiv, Litra D 843, som har kørt mest på strækningen, helt frem til 22 maj 1971, hvor det sidste passagertog kørte fra Næstved Station, til tonerne af ”Du kære gamle tog” med Peter Belli. Sidebanen til Skælskør stoppede passagertransport allerede i 1950, og det sidste godstog kørte på banen i 1986. Dalmose har været en af Sjællands travleste stationer, da alt gods transport sydfra passerede igennem her. Lidt pudsigt at tænke på, nu hvor vi bruger den gamle bane til motion.

Ruten/Distancer.
Ruten er en 7 km´s rundstrækning, som er på afvekslende underlag. Mest på vej, men også grussti og en anelse på græs. Der er mulighed for distancerne 7, 14, halv- og hel Marathon. Marathon gennemføres kun hvis der er mindst fem forhånds tilmeldte. Der vil være mulighed for at gå en halv-Marathon, med start sammen med Marathon deltagerne kl. 8, en time før hovedløbets start kl. 9.  
Start/Mål er ved den gamle spejderhytte på Spejdervænget 1 i Dalmose. Hvorefter man løber ad Vemmeløsevej ca. 1,5 km. mod Gimlinge, drejer til venstre ned af grusvej, ca. 1 km. og kommer ud på Gimlingevej, til venstre, Gimlingevej følges mod Flakkebjerg indtil man krydser/drejer til venstre ind på fodsporet. Løber ca. 2 km, hvorefter man drejer til højre ned af trappen, løber ca. 150 m. på græs, drejer til venstre ned af grussti, til venstre igen og lige frem af Stationsvej ca. 1 km. til busholdeplads/den gl. station. Der løber man ind på fodsporet igen for en kort bemærkning, til højre ind på grussti ved natur legeplads, og så er man i mål/har løbet en omgang.
Ruten er selvfølgelig fuldt afmærket med skilte og flag på løbsdagen.  

Priser.
Priserne for deltagelse er ens for gående og løbere, og er 100 kr. for 7 og 14 km. og 140 kr. for halv- og Marathon. Tilmelding foregår på if62.dk under fanen ”Walk and Run -tilmelding”. Der kan eftertilmeldes på dagen, betaling på MobilePay eller kontant.
Der er medaljer til alle der fuldfører på deres distance. Husk vi har fået lavet en superflot specialmedalje til ”Løb på Sporet”
Der er fælles start kl. 9,00. for 7, 14 og halv-Marathon. Marathon og Halv-Marathon-Walk starter kl. 8,00.

Info om Løb på Sporet.
Tidtagningen er man selv ansvarlig for, da løbet afholdes som et cannonball løb, efter gældende regler. Altså ingen autostop funktion på ure. Hvis du ikke har mulighed for egen tidtagning, er der et stopur i mål området. Løbet overholder reglerne for Dansk Marathon klub, Dansk Halv Marathon klub og Klub100 Halv Marathon. Ved aflysning af løbet, tilbagebetales deltagergebyret, ellers ikke. Husk at overholde færdselsreglerne, og vis hensyn til naturen/skraldespande ved depoter. Start og resultatlister vil du kunne finde på if62.dk under fanen ”Walk and Run” Løbet foregår på eget ansvar.

Depoter mm.
Der er stort depot med drikkevarer og lidt til ganen i start-mål området, fra vores forskellige sponsorer mm.

Der er parkeringsmuligheder ved Dalmose Hallen, og på Vemmeløsevej overfor startområdet.

Der er mulighed for omklædning, og badefaciliteter i Dalmose Hallen. Bagage opbevaring i startområdet på eget ansvar.  

Se mere om os på Facebook